Ben jij pandemiemoe? -Isabelle-

Ben jij pandemiemoe? -Isabelle-

Hoe je energie niveau weer op peil krijgen in een jaar dat sowieso al extra energie vraagt?

De coronacrisis hakt er niet alleen fysiek zwaar in maar vraagt ook mentaal veel van ons. En ook al is er licht aan het einde van de tunnel, voor veel mensen is de rek er intussen helemaal uit.

Een jaar van inperking van bewegingsvrijheid eist zijn tol. Hoe vaak hoorde je jezelf niet zeggen ‘het gaat goed met me, ik sla me er door’, terwijl je innerlijke stem zich afvroeg ‘hoe lang houd ik dit nog vol?’. Onderzoek van McKinsey & Company toont aan dat steeds meer medewerkers aangeven dat ze ‘pandemiemoe’ zijn.

We hebben weinig of geen impact op de huidige situatie, over welke corona-maatregelen er worden genomen en hoe er wordt gecommuniceerd bijvoobeeld. Focus dus op de zaken waar je wel invloed op hebt om je steessniveau te laten zakken en je energieniveau weer op peil te krijgen.

En het is ook OK om eens een off-day (of een Kak-dag zoals Annelies zou zeggen) te hebben 😉, wees mild met jezelf, en morgen is weer een nieuwe dag.

SLAAP & VOEDING & BEWEGING / ONTSPANNING

= Zijn de sleutels tot een energiek leven, en juist dit staat onder druk als we onder stress staan. Bijvoorbeeld omdat we minder goed slapen door het piekeren, sneller grijpen naar suikerrijke snacks, koffie,… en we onze beweging of ontspanning links laten liggen omdat we te moe zijn, teveel aan ons hoofd hebben…. Probeer uit deze vicieuze cirkel te blijven door met kleine stapjes je stress aan te pakken.  Zoek uit wat voor jou werkt.

“Ontspanning is de brandstof om doelen te behalen. De weg naar de top kent rust tussen pieken en dalen.” LiefLeven

Tips :

Denk eens na wat bij jou stress uitlokt. Veel spanningen komen voor of nemen toe in gelijkaardige situaties, in contact met dezelfde mensen of op bepaalde ogenblikken van de dag. Spoor deze situaties op en ga na of je deze kan veranderen.

Verander de manier waarop je naar de situatie kijkt. Oefen om dezelfde situaties eens te bekijken door de ogen van iemand anders. Verwacht je niet teveel of onrealistische dingen? Leg je jezelf geen te hoge normen op?

Zorg regelmatig voor ontspanning. Het lichaam is goed bestand tegen een kortdurende stressreactie. Als korte periodes van stress afgewisseld worden met ontspanning komt het lichaam weer tot rust. Neem je af en toe een rustpauze in de loop van de dag? Zorg je voor voldoende ontspanning?

Goed gedoseerde lichamelijke activiteit is een goede manier om de spanning af te reageren en je hoofd leeg te maken. Een vast moment afspreken met anderen helpt om vol te houden.

Zorg voor een goede organisatie en planning. Leg prioriteiten vast. Zo loop je minder kans om iets te vergeten, vergroot het gevoel van controle en ervaar je meer rust in je hoofd. Aanvaard dat de minder dringende dingen niet onmiddellijk gebeuren.

Toon emoties. Als je emoties kunt uiten, vermindert de spanning.

Zoek steun bij anderen, Zorg voor voldoende contacten met anderen. Een goed gesprek of een luisterend oor verminderen de spanning.

Leer neen zeggen. Of zeg niet onmiddellijk Ja en het is OK om terug te komen op een ‘Ja’.

Een gezonde geest in een gezond lichaam, Een gezonde leefwijze bevordert de veerkracht.

Ga offline, of het nu tijdens een pauze is of tijdens een vakantie. Ga weg van je scherm(en), ga wandelen, spreek af met een vriend(in)

Wil je hier graag in begeleid en gecoacht wordt, maak vrijblijvend een afspraak (online of offline) voor een kennismakingsgesprek, samen bekijken we dan hoe we dit  gaan aanpakken. Mail naar isabelle@gezondheidsstudiosisu.be

Bronnen : Bloovi, CM, Liefleven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Neem contact op

+32476413349

 

welkom@gezondheidsstudiosisu.be

 

Gezondheidsstudio Sisu
Interescautlaan 100,
2627 Schelle

Volg ons

Copyright © All Rights Reserved.