Hoe ik mijn droomjob vond?

Hoe ik mijn droomjob vond?

Hoe ik mijn droomjob vond?

Ik ben afgestudeerd als maatschappelijk assistent in de optie personeelswerk. Het concept werk heeft me altijd aangetrokken. Mijn eerste job was dan ook uitzendconsulente bij Atoll. Heel veel geleerd, ontzettend fijne mensen leren kennen (my best friend!!!), veel afwisseling, veel ijsjes van de Willy Vanilli, met onze voeten in een emmer water onder den bureau, nen trap om U tegen te zeggen… enfin een leuke ervaring maar toch besliste ik op een bepaald moment om over te stappen naar de bank. 

De bank… ja je leest dat goed… de bank… niet mijn beste zet. Ik kan je zelfs niet meteen zeggen wat me zo aansprak aan de banksector. Wat ik wel nog weet is dat ik na een assessmentdag aangenomen was en dat ik zelfs niet wist in welke functie, op welk kantoor,… Na 9 lange maanden, afzien, uitgeblust raken, elke dag hopen dat ik ziek was zodat ik niet hoefde te gaan werken,… mijn ontslag gegeven. De beste beslissing ooit! Ik weet dus perfect hoe het voelt om niet in de juiste job te zitten. 

Daarna ben ik begonnen als trajectbegeleidster dwz mensen zonder job begeleiden naar werk en ben ik doorgegroeid naar WEP+ afdelingsverantwoordelijke. Een job die ik zonder twijfel ontzettend graag deed. Helaas besliste de overheid na een heel aantal jaren te stoppen met de subsidiëring van deze projecten met het faillissement van mijn toenmalige werkgever als gevolg.
Daar zat ik dan… van de ene dag op de andere… thuis, werkloos dus. Ik heb die periode gebruikt om eens deftig na te denken over wat ik nu ECHT graag wilde doen? Ik danste die periode ook nog heel intensief en wilde heel graag de coaching combineren met beweging en dans. 

Zo gezegd zo gedaan. Ik schreef me in en volgde verschillende opleidingen zoals o.a. dans- en bewegingstherapie, cranio sacraal therapie, relaxatietherapie, aandachtstherapie, yoga teacher,… 

Sinds dat moment, het moment dat ik koos voor datgene waar ik echt warm van loop, datgene dat mijn hart sneller doet slaan, voel ik mij zoveel vrijer, gelukkiger, geruster en haal ik zoveel meer voldoening uit mijn job.
Heb ik de gemakkelijkste weg gekozen? NOPE, bijlange na niet! Maar het is wel de weg die mij het gelukkigste maakt, waarin ik mezelf het meest in respecteer, de weg die het meest overeenkomt met mijn eigen kernwaarden, deze weg ben ik gewoon.

Waarom vertel ik dit? Omdat ik jou dit ook gun! Stel jezelf eens de vraag: Is dit het nu echt? Waarom ben ik op deze wereld gezet? Wat wil ik nog uit dit leven halen? Wat is jouw missie? Het lijken zware vragen als ik ze nu terug lees maar wel heel leerrijk en waardevol om er toch eens bij stil te staan. I know how it feels, om elke dag tegen je zin te gaan werken. Wil je dit echt volhouden? Het is aan jou! 

Liefs,

Annelies

Wil je graag verder bekijken wat jouw mogelijkheden zouden kunnen zijn?
Vraag dan je gratis kennismakingsgesprek aan voor loopbaancoaching.
Meer info vind je alvast terug op: https://gezondheidsstudiosisu.be/disciplines/loopbaancoaching-1/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Neem contact op

+32476413349

 

welkom@gezondheidsstudiosisu.be

 

Gezondheidsstudio Sisu
Interescautlaan 100,
2627 Schelle

Volg ons

Copyright © All Rights Reserved.